Cloud gaming: Playstation Now sau Xbox Cloud gaming?

cloud gaming

Jocurile în cloud reprezintă o modalitate de a juca jocuri video fără a fi nevoie să le instalați pe computer sau pe consolă. Le puteți juca prin streaming pe propriul dispozitiv, folosind o conexiune de internet fiabilă. Jocul este jucat pe serverul de la distanță, dar îl vedeți și interacționați cu el la fel cum ați face-o dacă ar fi instalat pe propriul computer.

XBOX XCLOUD VS PS NOW | CLOUD GAMING

Xbox cloud gaming

Platforma Xbox Cloud Gaming va fi disponibilă pentru membrii Xbox Game Pass în septembrie 2020 și va fi disponibilă și pentru persoanele care dețin jocuri pe propriile dispozitive. Xbox Game Pass oferă un set de jocuri compatibile cu cloud-ul care sunt blocate în spatele abonamentului Ultimate. Puteți transmite aceste jocuri în streaming până când Microsoft le schimbă sau le puteți cumpăra la un preț redus și le puteți transmite cât timp doriți. Componenta Xbox Game Pass este compatibilă doar cu dispozitivele mobile cu Android 6.0 sau mai nou și Bluetooth. Microsoft lucrează în prezent la o aplicație web pentru Safari pe dispozitivele Apple pentru a ocoli limitările App Store. Suportul pentru Window 10 nu este așteptat să sosească până în primăvara anului 2021, în timp ce suportul pentru televizoarele inteligente și stick-urile de streaming va fi adăugat ulterior. Cea de-a doua parte a acestui lucru este serviciul Microsoft Console Streaming. Anterior, proprietarii de Xbox puteau să transmită jocurile deținute și instalate pe PC-urile cu Windows 10 și pe dispozitivele Android prin intermediul aplicației Xbox (sau a aplicației plătite OneCast pe dispozitivele Apple), dar numai prin rețeaua locală. Acum, proprietarii de console își pot transmite jocurile către dispozitive client conectate la orice rețea, chiar și la cea celulară, atâta timp cât jocul este instalat pe consola de acasă.

Playstation Now

PlayStation Now a fuzionat cu PlayStation Plus, astfel că acum toate beneficiile care făceau parte din PlayStation Now sunt disponibile și în diferitele planuri de abonament disponibile în PlayStation Plus. Dacă aveați un abonament PlayStation Now activ în momentul lansării noului serviciu de abonament PlayStation Plus, ați fost migrat automat la PlayStation Plus Premium.

PlayStation Now a fost un serviciu de abonament de sine stătător de jocuri video al Sony, care permitea jucătorilor să joace jocuri PlayStation pe consolele lor PlayStation, precum și pe calculatoare cu Windows sau MacOS. În plus, jocurile PlayStation puteau fi, de asemenea, descărcate și jucate pe consolele PS4. Cu toate acestea, în mai-iunie 2022, Sony a închis serviciul de sine stătător, dar a păstrat serviciile sale ca parte a nivelului PlayStation Plus Premium. Niciun joc nu mai putea fi descărcat pe un PC, dar putea fi jucat fără o conexiune la internet. Totuși, jocurile trebuiau să fie verificate la fiecare câteva zile. Pentru a utiliza PlayStation Vue, veți avea nevoie de un controler compatibil cu PlayStation 3, 4 sau DualShock 3, 4 sau XInput, cum ar fi un gamepad Xbox. Dacă doriți să vă transmiteți jocurile în streaming, Sony recomandă să aveți o conexiune la internet de minimum 5 Mbps.