Xbox Game Pass sau Playstation Plus? Care abonament e mai bun?

xbox game pass vs playstation plus

Serviciile de tip „all-you-can-stream”, precum Netflix și Spotify, au înlocuit proprietatea media în domeniul filmelor și al muzicii, însă jocurile video nu au reușit să se adapteze la această nouă normă.

Atât Sony, cât și Microsoft oferă propriile servicii de abonament pentru jocuri, PlayStation Plus și Xbox Game Pass, care oferă abonaților o varietate de beneficii.

Care dintre aceste servicii oferă cel mai bun raport calitate-preț? PS Plus și Xbox Game Pass pot fi două dintre cele mai populare servicii de pe piață, iar care dintre ele este cea mai bună ofertă pentru tine poate depinde de nevoile tale. Haideți să aruncăm o privire pentru a vedea care dintre ele este o alegere mai bună pentru dumneavoastră.

PS Plus Vs Xbox Game Pass: Price, Features & Games Differences

Ce este Xbox Live și Xbox Live Gold?

Dacă sunteți la început cu Xbox, veți întâlni termenii "Xbox Live" și "Xbox Live Gold". Dar ce înseamnă ambii termeni și dacă merită să vă abonați la oricare dintre aceste servicii?Xbox Live este un serviciu oferit de Microsoft care le permite utilizatorilor să acceseze conținut online cu ajutorul Xbox-ului lor. Este complet gratuit și nu există nicio modificare a serviciului furnizat.Xbox Network vă permite să utilizați serviciile online ale Xbox, cum ar fi achiziționarea și descărcarea jocurilor din magazinul online. Cu toate acestea, nu puteți juca jocuri online cu prietenii sau cu persoane străine.Crearea unui cont Xbox și conectarea Xbox la internet este tot ce aveți nevoie pentru a utiliza Xbox Network. Nu este necesară nicio configurare sau taxă suplimentară.Xbox Live Gold este un serviciu de abonament premium la Xbox Live care oferă caracteristici și beneficii suplimentare față de abonamentul standard. Atunci când vă abonați, beneficiați de mai multe servicii în fiecare lună, chiar dacă nu aveți un cont Xbox Live Gold separat. Xbox Live Gold oferă acces la jocuri multiplayer online, inclusiv atât la matchmaking cu necunoscuți, cât și la jocul alături de prieteni.Membrii Xbox Live Gold vor primi jocuri gratuite în fiecare lună, precum și oferte exclusive cu Deals for Gold. Aceste oferte pot fi o modalitate excelentă de a vă umple biblioteca, mai ales dacă sunteți la început de drum cu un Xbox.Xbox Live Gold costă 9,99 dolari/lună, dar puteți achiziționa, de asemenea, luni în avans la un preț redus.

Ce înseamnă Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass este un serviciu de abonament de la Microsoft care oferă o varietate de jocuri pentru Xbox One și PC. A fost introdus pentru prima dată în 2017, iar în 2019 s-a extins și la alte platforme.Xbox Game Pass oferă abonaților acces la peste 250 de jocuri, iar biblioteca se schimbă frecvent. Pur și simplu plătești o taxă lunară și poți juca oricâte dintre aceste jocuri dorești până când abonamentul expiră sau până când jocul părăsește biblioteca.Există trei tipuri de abonament pentru Xbox One și Xbox Series X/S: consolă, PC și Ultimate. Cu abonamentul Ultimate, aveți acces atât la jocuri pentru consolă, cât și pentru PC, precum și la jocuri în cloud pe telefoane și tablete Android.Biblioteca de jocuri Xbox Games Studios este în continuă creștere, iar tu poți avea acces la ele la o zi după ce sunt lansate. În plus, puteți beneficia de o reducere de 20% la achiziționarea unui joc din biblioteca Game Pass și de o reducere de 10% la orice add-on-uri legate de acel joc.

Ce înseamnă Playstation Plus?

PS Plus este un serviciu de abonament oferit de Sony care oferă jocuri gratuite, reduceri exclusive, teste de jocuri și actualizări automate de software. Beneficiile s-au schimbat de-a lungul anilor, dar esența serviciului rămâne aceeași.În 2022, PS Plus a suferit o transformare majoră care a separat serviciul în trei niveluri: Essential, Extra și Premium.Dacă aveți PS Plus, tot ceea ce știți despre serviciu este inclus în planul de abonament Essential. Dacă doriți caracteristici suplimentare, acestea se regăsesc în planurile Extra și Premium.

Abonamente tip Game Pass – Xbox, Ps, Nintendo

Playstation Plus preț

PlayStation Plus are trei niveluri de subscripții, fiecare cu costuri diferite. Puteți alege să plătiți pentru una, trei sau 12 luni la un moment dat:

  • PlayStation Plus Essential: 9,99 dolari/lună, 24,99 dolari/3 luni sau 59,99 dolari pe an
  • PlayStation Plus Extra: 14,99 dolari/lună, 39,99 dolari/3 luni sau 99,99 dolari pe an
  • PlayStation Plus Premium: 17,99 dolari/lună, 49,99 dolari/3 luni sau 119,99 dolari pe an.
playstation plus preturi

Xbox Game pass preț

Xbox Game Pass este un serviciu de abonament care costă 9,99 $/lună sau 99 $/an. Există, de asemenea, o opțiune de abonament „Ultimate” care costă 19,99 dolari/lună sau 239 dolari/an.

Dacă sunteți abonat lunar la Ultimate, veți avea acces complet la Game Pass atât pe computer, cât și pe Xbox. În plus, primești și Xbox Live Gold, care costă în mod normal 9,99 dolari/lună sau 60 dolari/an. Dacă nu sunteți familiarizat cu Xbox Live Gold, este un serviciu care vă permite să jucați jocuri multiplayer online pe Xbox și care vă oferă, de asemenea, Jocuri cu aur gratuite în fiecare lună (și alte beneficii).

xbox game pass preturi

Comparație cataloage Game pass și Playstation Plus

Catalog Xbox Game Pass

În momentul redactării acestui articol, Xbox Game Pass are 483 de titluri disponibile pe consolă și 461 de titluri disponibile pentru PC. Aceasta include jocuri atât pentru consolă, cât și pentru PC, precum și jocuri care sunt disponibile pe ambele platforme. Există o varietate de jocuri disponibile prin Xbox Game Pass, inclusiv unele dintre cele mai recente lansări și unele favorite mai vechi. Xbox Game Pass oferă mai multe jocuri recente de profil înalt decât PS Plus, ceea ce se datorează faptului că toate titlurile Xbox Game Studios sunt oferite abonaților Game Pass în ziua în care sunt lansate. Acesta este cazul, de exemplu, cu Grounded și Halo Infinite.Șirul de achiziții efectuate de Microsoft are beneficii pentru Game Pass, deoarece serii precum Fallout și The Elder Scrolls sunt bine reprezentate în cadrul serviciului. Acest lucru este deosebit de avantajos având în vedere că Microsoft deține Bethesda, creatorul acestor serii.

Catalog Playstation Plus

Catalogul de jocuri are în prezent aproximativ 450 de jocuri pentru abonații Extra și Premium. Majoritatea acestora sunt jocuri PS4, cu câteva zeci de jocuri PS5 presărate.Unele jocuri vor fi prezente pentru o perioadă lungă de timp, în timp ce altele sunt înlocuite frecvent. Puteți consulta blogul PlayStation și rețelele sociale pentru a afla care sunt jocurile care se schimbă.Dacă vă abonați la PS Plus, veți avea acces la o bibliotecă de jocuri suplimentare de la sistemele anterioare. De PS Plus beneficiază în primul rând jucătorii PS3, deoarece în catalog sunt incluse mai multe jocuri de pe acest sistem.PS Now oferă mai multe jocuri decât Xbox Game Pass, dar nu are multe titluri ucigătoare. În special, exclusivitățile PS5 nou-nouțe nu vin la PS Plus în prima zi, astfel că lansările majore precum The Last of Us Part I remake necesită în continuare o achiziție separată.Acest joc PlayStation are multe de oferit, dar s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide de a accesa unele dintre titlurile populare ale PlayStation. Probabil că va trebui să scormoniți printre o mulțime de umplutură pentru a găsi lucrurile bune.