Care este cea mai bună consolă de jocuri 2024?

cea mai buna consola playstation

Următoarea generație de PlayStation și Xbox a fost lansată în toamna anului 2020, iar dacă nu ești deja entuziasmat de un anumit model, este un moment complicat să te decizi ce să cumperi. Ce jocuri video îți place să joci, ce nivel de performanță grafică apreciezi, cum te joci online și chiar și ce sistem este disponibil pentru a fi cumpărat, toate acestea intră în decizia care este cea mai bună consolă jocuri pentru tine.

Cel mai ușor de găsit consola gaming cea mai bună în acest moment este și cea mai populară. Nintendo Switch este o consolă plăcută, cu jocuri distractive și puține dezavantaje. Puteți citi mai multe despre Switch (inclusiv despre noul model OLED) și de ce atrage atât de mulți oameni, în secțiunea Switch de mai jos.

Cea mai bună consolă de jocuri: Playstation 5

Consola Gaming PlayStation 5

Știi că o consolă este bună atunci când nu o poți ține pe raft nici la doi ani după ce ai lansat-o. Acesta este cazul lui PlayStation 5. O combinație între lipsa cipurilor și cererea mare din partea gamerilor din întreaga lume a făcut ca mulți să aibă dificultăți în a-și asigura această consolă de nouă generație. Fără dar și poate, Playstation 5 este cea mai bună consolă jocuri din 2024 chiar dacă a fost lansată în 2020.

Experiența pe Playstation 5 este diferită de orice altă consolă pe care am văzut-o în domeniul jocurilor. Grafica 4K, viteza de încărcare fulgerătoare și noul controler DualSense sunt doar câteva dintre caracteristicile care pun această consolă deasupra celorlalte.

Noul controler pentru PS5 vă permite să simțiți fiecare pas, împușcătură și mișcare din jur, astfel încât să puteți prelua controlul deplin al experienței de joc. Cu feedback haptic, declanșatoare adaptabile și un microfon încorporat, acest controler este de neegalat de concurenți și este cel mai bun pe care l-am văzut în jocurile pe consolă.

Da, bătălia dintre Xbox și Playstation este încă în picioare – dar diferența dintre cele două console este în creștere. Deși ambele console au capacități 4K și experiențe de joc excelente, dacă sunteți suficient de norocoși să găsiți un PS5 disponibil pentru cumpărare, acesta este un must-have.

My PS5 Review after 2 Years - the Good & Bad!

Xbox series X: O consolă gaming versatilă

Consola Microsoft Xbox Series X, 1TB, Negru

Când au fost lansate consolele de generație următoare, PlayStation 5 a devenit consola de top în domeniul jocurilor. Dar, în timp ce Xbox Seria X este în urmă în ceea ce privește jocurile competitive, este în față la categoria versatilitate. Xbox Series X poate fi folosită ca o consolă de jocuri de top sau ca un Fire Stick scump, cu biblioteca sa de aplicații care include majoritatea platformelor majore de streaming.

În timp ce jocurile create special pentru Xbox One sunt compatibile cu consola Series X, Microsoft are jocuri video special concepute pentru consolele Series X și S care reduc timpii de încărcare și prezintă capacități de 120 fps. În timp ce vă jucați cu o rată de cadre atât de ridicată, vă puteți bucura de sunet spațial 3D, astfel încât să știți în permanență ce se află în jurul dvs.

Această consolă este cea mai bună consolă jocuri Xbox care este mai ușor de obținut decât PlayStation 5, așa că, dacă sunteți în căutarea unei console puternice pe care o puteți obține chiar acum, aceasta este cea mai bună alegere.

Xbox Series X: 20 Games Tested in 4K 60 FPS HDR

Care este diferența între Xbox Series X și Xbox Series S?

cea mai buna consola xbox

Xbox Series X și Xbox Series S diferă în câteva moduri. În primul rând, Xbox Series X are mai multă putere – poate face lucruri pe care Xbox Series S nu le poate face. În plus, Xbox Series X este conceput pentru pasionații de jocuri care doresc cea mai avansată experiență de joc posibilă.

Xbox One S este un model mai mic și mai puțin puternic decât Xbox X. Nu are o unitate de disc, iar memoria sa internă este mai mică decât cea a lui Xbox X. Nu poate afișa jocuri video la rezoluție 4K și este cu 60% mai mică decât Xbox X.

Mașina de jocuri PC este foarte puternică și poate face o mulțime de lucruri interesante. Cu toate acestea, nu se va bloca sau va face zgomote ciudate. De asemenea, poate face rezoluții de 1440p și până la 120 de cadre pe secundă. În plus, are câteva caracteristici noi foarte interesante, cum ar fi umbrirea cu rată variabilă și latența ultra-redusă.

xbox series s

Xbox One S oferă performanțe mai bune atunci când joci jocuri decât Xbox One X sau PlayStation 4 Pro. Acest lucru se datorează faptului că Xbox One S are un hardware mai puternic decât oricare dintre aceste dispozitive.

Xbox S nu are la fel de multe caracteristici grafice ca Xbox X, dar totuși arată foarte bine și este bun pentru a juca jocuri. Este posibil ca unele jocuri video să arate mai bine pe Xbox X, dar majoritatea jocurilor vor arăta foarte bine pe Xbox S. Xbox S poate, de asemenea, să transmită conținut media 4K.

Seria S este mai ieftină decât X, deoarece nu are nevoie de toată puterea suplimentară pe care o are X. Acest lucru îl face o alegere bună pentru jocurile care vor fi lansate pe consolele next-gen, cum ar fi Fable.

Sursa: wiki

Nintendo Switch – Cea mai bună consolă jocuri portabilă

nintendo switch

Dacă doriți să jucați jocuri video cu o fidelitate grafică de neegalat pe un ecran uriaș de televizor 4K, în confortul propriei case, atunci Microsoft și Sony au console de jocuri video puternice și scumpe pentru a face acest lucru. Dar dacă sunteți în căutarea unei console de jocuri cu o bibliotecă mare de jocuri de petrecere, titluri indie și exclusivități remarcabile, care este, de asemenea, cea mai bună consolă portabilă, nu vă puteți bate cu Nintendo Switch.

Spre deosebire de PlayStation sau Xbox, Switch nu încearcă să fie centrul întregii tale configurații TV. Nu poate face nimic în 4K și nu oferă multe aplicații de streaming video. Dar continuă să facă lucrul pe care consolele Nintendo îl fac cel mai bine: să joace jocuri Nintendo excelente, pentru întreaga familie și copii, care definesc genul, din francize clasice precum Mario, Zelda, Pokémon și Animal Crossing. Și, deși consolele Nintendo recente nu au oferit jucătorilor prea multe de făcut între jocurile Mario, Switch oferă o bibliotecă imensă de jocuri indie captivante și experimente excentrice, cum ar fi kituri de roboți din carton și accesorii de fitness.

Nintendo Switch - Unboxing And POV Gameplay Test (Fortnite)

Nintendo Switch, Switch Lite și Switch OLED: Care este diferența?

Nintendo Switch

Nintendo Switch are trei modele – modelul de bază, Switch (cu controllere Joy-Con care oferă feedback de forță atunci când joci jocuri) și Switch Pro. Toate cele trei modele au același design de bază, cu o tabletă de 6,2 inchi care are un ecran LCD și controlere Joy-Con detașabile. Controlerele Joy-Con au, de asemenea, motoare de vibrație care oferă un feedback de forță atunci când jucați jocuri. Puteți schimba sau combina controllerele Joy-Con cu multe înlocuitori multicolore. Unitatea principală a modelului de bază are un fel de suport care servește și ca un capac pentru portul de expansiune a cardului SD, dar să te bazezi pe el pentru a ține consola în picioare în timpul jocului este mai degrabă un act de credință decât un exercițiu mecanic de încredere.

Nintendo Lite

Switch Lite este un model de Switch mai mic, mai ieftin și creat exclusiv pentru utilizare portabilă. Acesta nu are niciun control încorporat în jurul ecranului și nu poate fi conectat la un televizor. Rulează aproape toate programele software identice cu cele ale Switch-ului obișnuit, dar unele jocuri nu arată la fel de bine pe ecranul mai mic. De asemenea, butoanele au o senzație mai moale și nu fac un zgomot de clic la fel de puternic. Switch Lite este cel mai ieftin dintre modelele Switch.

Nintendo Oled

Nintendo Switch are diferite modele, iar cel mai scump are un ecran OLED. Celelalte modele sunt aproape identice ca dimensiuni, dar modelul OLED are un chenar mai mic în jurul ecranului și un afișaj mai mare. Ecranul este, probabil, cel mai bun ecran portabil pe care l-am văzut vreodată, cu negri și contraste excelente, o reproducere bună a culorilor și difuzoare mai puternice și mai clare. Suportul este, de asemenea, bun, iar dock-ul suportă conexiuni de rețea cu fir. Cu toate acestea, modelul OLED este mai scump decât celelalte modele. Cu atât de multe utilizări, poți să te întreci cu prietenii tăi în Mario Kart 8 Deluxe, să te uiți la YouTube pe televizor sau să te aventurezi prin lume în The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Împreună cu diferitele lucruri pe care le poți face pe Switch, locul în care îl poți juca variază la fel de mult. Cu un suport încorporat în spate și cu dock-ul pentru televizor, puteți juca Switch în timp ce zburați cu avionul, la masa din bucătărie sau pe televizorul din sufragerie. Deși specificațiile acestei console nu sunt cele mai strălucitoare, Nintendo Switch este consola de jocuri perfectă pentru familii, datorită abundenței de jocuri pentru familii oferite prin intermediul Nintendo eShop.

sursă: nintendo

Ce consolă jocuri portabilă să aleg? Ce Switch să cumpăr?

Dacă vă place să jucați jocuri video pe televizor, Switch este o opțiune bună, deoarece poate fi folosit și ca sistem portabil. Dacă preferați jocurile Nintendo, Switch este cea mai bună opțiune.

Nintendo Switch în mărime naturală este cea mai bună opțiune, deoarece funcționează atât în modul portabil, cât și în modul andocat, este mai ieftin decât Switch Lite, mai mic, și este mai versatil pentru jocuri multiplayer pe canapea.

Pentru majoritatea oamenilor, Switch-ul obișnuit este cea mai bună opțiune, deoarece are cea mai bună rezoluție a ecranului și poate fi personalizat cu controllere Joy-Con de culori diferite.

Nintendo Switch Lite este cel mai bun pentru a fi folosit atunci când nu sunteți departe de televizor sau pentru un al doilea Switch pentru cineva care are mâini mai mici. Este mai ieftin decât Switch-ul standard, dar nu este la fel de puternic.

Switch Lite este mai mic și mai ușor decât Switch-ul obișnuit, ceea ce îl poate face o alegere mai bună pentru persoanele care își poartă frecvent Switch-ul cu ele. Este disponibil în mai multe culori decât Switch-ul obișnuit, care folosește Joy-Cons de culori diferite pentru a-și schimba aspectul.

Modelul Nintendo Switch OLED oferă cea mai bună experiență generală de joc portabil, în comparație cu celelalte modele Switch. Are cel mai mare ecran, cele mai puternice și mai clare difuzoare și cel mai bun suport. De asemenea, costă cu 50 de dolari mai mult decât modelul de bază Switch și cu 150 de dolari mai mult decât Switch Lite.

Costul suplimentar pentru ecranul mai mare de pe Switch se datorează în principal afișajului mai frumos, iar dacă intenționați să utilizați Switch-ul în principal departe de un televizor, ecranul mai mare este cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, dacă intenționați să utilizați Switch în principal pe un televizor sau dacă ceva nu merge bine cu acesta, costul suplimentar nu merită. Achiziționarea mai multor Switch-uri este cea mai rentabilă soluție, dar este cea mai costisitoare pentru înlocuire în cazul în care ceva nu merge bine.

Concluzie: Cum alegi cea mai bună consolă de jocuri din 2024

Este greu să alegi cea mai bună consolă gaming. Există adesea o mulțime de factori concurențiali care trebuie luați în considerare, precum și preferințele personale, care ajută la luarea unei decizii cu privire la consola care este cel mai bun sistem de jocuri video pentru tine.

Am analizat designul, prețurile și funcționalitatea pentru a găsi cele mai bune console de jocuri. Dar este greu de învins Playstation 5, cu specificații care impresionează la fel de mult ca și designul.