Cele mai bune console de jocuri portabile Android în 2024

cele mai bune console de jocuri portabile android 1

Magazinul Play Store abund─â ├«n jocuri mobile excelente, dar, dup─â cum ╚Öti╚Ťi, dispozitivele mobile nu sunt f─âcute pentru sesiuni de joc prelungite. Chiar dac─â sunt disponibile controlere Android excelente, exist─â cazuri ├«n care este necesar un dispozitiv portabil dedicat jocurilor. Dispozitivele portabile Android completeaz─â acest gol prin fuziunea adaptabilit─â╚Ťii Android cu caracterul practic al unei console de jocuri.

Nu toate dispozitivele mobile Android sunt egale. Unele sunt concepute special pentru jocuri ├«n cloud, astfel ├«nc├ót toate aplica╚Ťiile Android, cu excep╚Ťia celor mai simple, nu vor rula f─âr─â probleme pe acestea. Altele nu au un ecran potrivit pentru streamingul titlurilor AAA, deoarece au fost concepute pentru emula╚Ťia jocurilor retro. Frumuse╚Ťea unui dispozitiv portabil Android este c─â ave╚Ťi o mul╚Ťime de op╚Ťiuni care variaz─â ├«n func╚Ťie de capacitate pentru o mul╚Ťime de cazuri de utilizare diferite.

De╚Öi aparatele portabile Android exist─â de ceva vreme, interesul actual pentru jocurile portabile (datorat Nintendo, Valve ╚Öi Asus) a determinat marile companii de hardware, precum Logitech ╚Öi Razer, s─â investeasc─â ├«n dezvoltarea propriilor aparate portabile Android. Exist─â mai multe solu╚Ťii disponibile ├«n prezent, de la handheld-uri dedicate offline la console de jocuri ├«n cloud. S-ar putea s─â fie dificil s─â alegi care este ideal pentru tine, a╚Öa c─â am alc─âtuit aceast─â list─â cu cele mai bune handheld-uri de gaming Android pentru a face procesul mai u╚Öor.

Topul dispozitivelor portabile de jocuri Android în 2024

Consol─â jocuri Android Ayn Odin

Consol─â jocuri Android Ayn Odin
Yes, the AYN Odin is THAT good. (In-Depth Review)

Cel mai bun portabil de jocuri Android de care nu a╚Ťi auzit niciodat─â este Ayn Odin. Este un gadget grozav care ├«ndepline╚Öte toate cerin╚Ťele pentru un terminal portabil Android, dar are c├óteva caracteristici suplimentare care ├«l ridic─â ├«n fruntea listei noastre. ├Än timp ce dimensiunile ╚Öi aspectul lui Ayn Odin sunt similare cu cele ale unui Nintendo Switch Lite, acesta are un ecran mai mare, de 1080p, ╚Öi este mai practic ╚Öi mai confortabil de ╚Ťinut ├«n m├ón─â.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 845 pe care ├«l con╚Ťine modelul Odin Base (acela╚Öi chipset care se g─âse╚Öte ├«n interiorul lui Google Pixel 3) este mai mult dec├ót adecvat pentru rularea jocurilor Android native.

Ayn Odin este realizat pentru a ├«ndeplini toate cerin╚Ťele pentru un dispozitiv portabil Android ╚Öi, spre deosebire de majoritatea celorlalte dispozitive portabile, poate suporta console emulate p├ón─â la PS2 inclusiv. Pute╚Ťi trece la modelul Pro pentru 289 de dolari dac─â dori╚Ťi mai mult─â memorie RAM ╚Öi spa╚Ťiu de stocare, dar, deoarece pute╚Ťi extinde cu u╚Öurin╚Ť─â capacitatea prin intermediul slotului pentru carduri SD, probabil c─â nu ve╚Ťi observa nicio diferen╚Ť─â fa╚Ť─â de modelul de baz─â. Cu Android 11, WiFi 6 ╚Öi Bluetooth 5.2, modelul Lite de 199 de dolari compenseaz─â procesorul mai pu╚Ťin puternic cu o fiabilitate sporit─â a software-ului, f─âr─â a reduce semnificativ performan╚Ťa.

Consol─â jocuri Android Logitech G Cloud

Consol─â jocuri Android Logitech G Cloud
Logitech G Cloud: The Portable Gaming Console

Deși Logitech G Cloud este promovat ca un dispozitiv portabil pentru jocuri în cloud, hardware-ul său este perfect capabil să ruleze jocuri Android native și unele console emulate. Este cea mai mare consolă portabilă Android de pe listă, dar acest lucru se datorează în primul rând mânerului său ergonomic. Primești un ecran 1080p și o dispunere în stil Xbox, ambele ideale pentru jocurile în cloud, de unde și numele terminalului.

De╚Öi G Cloud poate rula jocuri Android solicitante din punct de vedere grafic, va trebui s─â ajusta╚Ťi set─ârile video pentru a ob╚Ťine ├«n mod constant 60 de cadre pe secund─â. Jocurile emulate urmeaz─â un model similar; jocurile 2D ar trebui s─â ruleze bine (dac─â nu cumva chiar deloc), ├«n timp ce jocurile 3D din emulatoarele PS2 ╚Öi alte surse s-ar putea s─â nu ruleze la fel de bine.

De╚Öi Logitech G Cloud este un multifunc╚Ťional fantastic, performan╚Ťa sa are un cost. Cheltuirea a 350 de dolari pentru un portabil, mai ales pentru unul destinat streaming-ului, pare excesiv─â. Acestea fiind spuse, ├«n mod incontestabil prime╚Öti ceea ce pl─âte╚Öti aici. Ave╚Ťi num─ârul necesar de porturi (jack audio de 3,5 mm, USB-C, slot pentru carduri MicroSD), iar bateria ar trebui s─â dureze cele 12 ore declarate dac─â v─â limita╚Ťi la jocurile de streaming.

Consol─â jocuri Android Abyxlute

Consol─â jocuri Android Abyxlute
Abxylute Review - Handheld Game Console - PS5 / XBOX / STEAM!

Atunci c├ónd am testat consola Abyxlute, am considerat c─â a reu╚Öit s─â-╚Öi ating─â obiectivul de a fi cea mai bun─â consol─â de streaming de buget. De╚Öi exist─â mai multe defecte la Abyxlute dec├ót la Logitech G Cloud, aceasta are un pre╚Ť semnificativ mai bun, la doar 209 $. De asemenea, nu se zg├órce╚Öte la caracteristicile esen╚Ťiale. Ecranul de 7ÔÇ│ ofer─â imagini clare, iar durata de via╚Ť─â a bateriei de 8 ore este suficient─â pentru sesiuni lungi de jocuri. Trebuie s─â recunoa╚Ötem c─â nu este at├ót de ergonomic pe c├ót ne-am dori; marginile rotunjite sunt ├«nc─â un pic prea unghiulare. De asemenea, m├óinile dvs. vor acoperi difuzoarele ├«n acest fel, dar c─â╚Ötile sunt o necesitate, indiferent de situa╚Ťie, din cauza volumului slab.

├Än timp ce performan╚Ťa la unele jocuri Android nu este stelar─â (m-am chinuit s─â fac ca Genshin Impact s─â dep─â╚Öeasc─â 20FPS), jocurile mai pu╚Ťin intensive, precum Dead Cells, au rulat f─âr─â probleme la 60FPS dup─â ce am modificat set─ârile. Emularea este o poveste similar─â; r─âm├ói la jocurile din era GBA, N64 sau PS1.

├Än timp ce cu siguran╚Ť─â taie col╚Ťuri, este remarcabil ce poate face Abxylute la pre╚Ťul s─âu sc─âzut. A╚Ötepta╚Ťi-v─â s─â ├«nt├ómpina╚Ťi ocazional unele probleme de performan╚Ť─â, dar este greu de b─âtut valoarea acestui dispozitiv portabil pentru jocuri Android.

Consol─â jocuri Android Razer Edge

Consol─â jocuri Android Razer Edge
Razer Edge: Android Handheld Gaming with Purpose-Built Snapdragon G3x Processor

├Än 2022, Razer a lansat Kishi V2, un controler de tip ÔÇ×snap-onÔÇŁ pentru telefon, care oferea o experien╚Ť─â de joc imbatabil─â, f─âr─â a se rupe de banc─â. Razer Edge este, ├«n esen╚Ť─â, o tablet─â de jocuri Android care se livreaz─â cu controlerul Kishi V2. Tableta se m├óndre╚Öte cu un ecran OLED vibrant de 6,8ÔÇ│ ╚Öi cu un hardware capabil s─â fac─â fa╚Ť─â oric─ârui joc Android nativ; chipset-ul Snapdragon G3x Gen 1 dep─â╚Öe╚Öte cu mult orice altceva din lumea dispozitivelor portabile de gaming Android.

Al─âturi de procesorul Qualcomm Snapdragon, prime╚Öti 128 GB de memorie intern─â, suport WiFi 6E ╚Öi 6 GB de RAM (po╚Ťi face upgrade la 8 GB). Aceasta poate face fa╚Ť─â oric─ârui joc pe care i-l arunca╚Ťi, fie c─â este vorba de streaming de titluri AAA sau de cele mai solicitante jocuri pe Android. Din p─âcate, raportul bizar de 20:9 al ecranului ├«nseamn─â c─â te vei confrunta inevitabil cu pillarboxing, ├«n special cu jocurile transmise ├«n flux.

Merit─â s─â re╚Ťine╚Ťi din nou c─â controllerul Kishi V2 este o entitate separat─â de tableta Razer Edge. Nu este modificat pentru a se potrivi tabletei; este acela╚Öi controler pe care ├«l pute╚Ťi fixa pe telefon. V─â pute╚Ťi a╚Ötepta la c├óteva zile de utilizare cu jocuri intermitente, iar pentru sesiuni maraton, Edge se re├«ncarc─â ├«n mai pu╚Ťin de dou─â ore.

Consol─â jocuri Android Retroid Pocket 3+

Consol─â jocuri Android Retroid Pocket 3+
Retroid Pocket 3+ First Look! An Amazing & Affordable Retro Handheld

Pu╚Ťine dispozitive portabile pentru jocuri Android fac compromisuri la fel de bune ca Retroid Pocket 3+, ├«n ciuda faptului c─â modelele concurente au un hardware superior ╚Öi o potrivire mai bun─â. Nu exist─â limit─âri ├«n ceea ce prive╚Öte streaming-ul sau redarea de jocuri Android native, ├«n ciuda ecranului mic de 4,7 inchi ╚Öi a carcasei compacte care dau impresia c─â a fost creat ├«n primul r├ónd pentru emulatori (ceea ce ╚Öi este). Cu un spa╚Ťiu de stocare masiv de 128 GB, nu v─â ve╚Ťi face deseori griji c─â ve╚Ťi r─âm├óne f─âr─â spa╚Ťiu, iar bateria de 4.500 mAh este excelent─â pentru c─âl─âtoriile prelungite.

Retroid Pocket 3+ are un pre╚Ť competitiv de 149 de dolari; de╚Öi exist─â alte terminale portabile pentru jocuri Android care sunt mai pu╚Ťin costisitoare, acestea fac adesea compromisuri pentru a ajunge acolo. Chiar ╚Öi a╚Öa, Retroid Pocket 3+ integreaz─â c├óteva dot─âri suplimentare utile. Apreciem orice dispozitiv mobil care are ├«ncorporat un conector audio de 3,5 mm ╚Öi un port Micro HDMI. Majoritatea jocurilor Android sau emulate pot fi jucate pe tabletele cu chipset Unisoc Tiger T618 ╚Öi 4GB de RAM.

Alege cea mai bun─â consol─â jocuri portabil─â Android

Dispozitivele de jocuri portabile Android au avansat semnificativ fa╚Ť─â de zilele ├«n care erau console obscure ╚Öi dep─â╚Öite, cu o sus╚Ťinere financiar─â necunoscut─â. De╚Öi mai exist─â ├«nc─â loc pentru noii veni╚Ťi, precum Ayn, pentru a ob╚Ťine un avantaj competitiv cu un dispozitiv bine f─âcut, G Cloud de la Logitech ╚Öi Abxylute eviden╚Ťiaz─â modul ├«n care Android se transform─â rapid ├«n platforma aleas─â de companiile care doresc s─â se extind─â ├«n industria jocurilor portabile.

Utilizatorii mai multor dispozitive portabile Android pot juca jocuri ├«n mai multe variante, dar pu╚Ťini o fac la fel de bine ca Ayn Odin. Are un pre╚Ť competitiv ╚Öi, datorit─â chipsetului puternic, poate concura cu aproape orice joc pe care ├«l pute╚Ťi arunca f─âr─â s─â explodeze. Aceasta este op╚Ťiunea ideal─â dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unui dispozitiv Android portabil de ├«ncredere.

Cu toate acestea, dispozitivele cu buget redus precum Abxylute ├«╚Öi ├«ndeplinesc cu succes cele dou─â utiliz─âri principale pentru care au fost concepute (streaming ╚Öi, respectiv, emulare de epoc─â), a╚Öa c─â lua╚Ťi ├«n considerare cu aten╚Ťie tipul de jocuri pe care anticipa╚Ťi s─â le face╚Ťi pe un dispozitiv Android portabil.