Cele mai bune console de jocuri portabile Android în 2024

cele mai bune console de jocuri portabile android 1

Magazinul Play Store abundă în jocuri mobile excelente, dar, după cum știți, dispozitivele mobile nu sunt făcute pentru sesiuni de joc prelungite. Chiar dacă sunt disponibile controlere Android excelente, există cazuri în care este necesar un dispozitiv portabil dedicat jocurilor. Dispozitivele portabile Android completează acest gol prin fuziunea adaptabilității Android cu caracterul practic al unei console de jocuri.

Nu toate dispozitivele mobile Android sunt egale. Unele sunt concepute special pentru jocuri în cloud, astfel încât toate aplicațiile Android, cu excepția celor mai simple, nu vor rula fără probleme pe acestea. Altele nu au un ecran potrivit pentru streamingul titlurilor AAA, deoarece au fost concepute pentru emulația jocurilor retro. Frumusețea unui dispozitiv portabil Android este că aveți o mulțime de opțiuni care variază în funcție de capacitate pentru o mulțime de cazuri de utilizare diferite.

Deși aparatele portabile Android există de ceva vreme, interesul actual pentru jocurile portabile (datorat Nintendo, Valve și Asus) a determinat marile companii de hardware, precum Logitech și Razer, să investească în dezvoltarea propriilor aparate portabile Android. Există mai multe soluții disponibile în prezent, de la handheld-uri dedicate offline la console de jocuri în cloud. S-ar putea să fie dificil să alegi care este ideal pentru tine, așa că am alcătuit această listă cu cele mai bune handheld-uri de gaming Android pentru a face procesul mai ușor.

Topul dispozitivelor portabile de jocuri Android în 2024

Consolă jocuri Android Ayn Odin

Consolă jocuri Android Ayn Odin
Yes, the AYN Odin is THAT good. (In-Depth Review)

Cel mai bun portabil de jocuri Android de care nu ați auzit niciodată este Ayn Odin. Este un gadget grozav care îndeplinește toate cerințele pentru un terminal portabil Android, dar are câteva caracteristici suplimentare care îl ridică în fruntea listei noastre. În timp ce dimensiunile și aspectul lui Ayn Odin sunt similare cu cele ale unui Nintendo Switch Lite, acesta are un ecran mai mare, de 1080p, și este mai practic și mai confortabil de ținut în mână.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 845 pe care îl conține modelul Odin Base (același chipset care se găsește în interiorul lui Google Pixel 3) este mai mult decât adecvat pentru rularea jocurilor Android native.

Ayn Odin este realizat pentru a îndeplini toate cerințele pentru un dispozitiv portabil Android și, spre deosebire de majoritatea celorlalte dispozitive portabile, poate suporta console emulate până la PS2 inclusiv. Puteți trece la modelul Pro pentru 289 de dolari dacă doriți mai multă memorie RAM și spațiu de stocare, dar, deoarece puteți extinde cu ușurință capacitatea prin intermediul slotului pentru carduri SD, probabil că nu veți observa nicio diferență față de modelul de bază. Cu Android 11, WiFi 6 și Bluetooth 5.2, modelul Lite de 199 de dolari compensează procesorul mai puțin puternic cu o fiabilitate sporită a software-ului, fără a reduce semnificativ performanța.

Consolă jocuri Android Logitech G Cloud

Consolă jocuri Android Logitech G Cloud
Logitech G Cloud: The Portable Gaming Console

Deși Logitech G Cloud este promovat ca un dispozitiv portabil pentru jocuri în cloud, hardware-ul său este perfect capabil să ruleze jocuri Android native și unele console emulate. Este cea mai mare consolă portabilă Android de pe listă, dar acest lucru se datorează în primul rând mânerului său ergonomic. Primești un ecran 1080p și o dispunere în stil Xbox, ambele ideale pentru jocurile în cloud, de unde și numele terminalului.

Deși G Cloud poate rula jocuri Android solicitante din punct de vedere grafic, va trebui să ajustați setările video pentru a obține în mod constant 60 de cadre pe secundă. Jocurile emulate urmează un model similar; jocurile 2D ar trebui să ruleze bine (dacă nu cumva chiar deloc), în timp ce jocurile 3D din emulatoarele PS2 și alte surse s-ar putea să nu ruleze la fel de bine.

Deși Logitech G Cloud este un multifuncțional fantastic, performanța sa are un cost. Cheltuirea a 350 de dolari pentru un portabil, mai ales pentru unul destinat streaming-ului, pare excesivă. Acestea fiind spuse, în mod incontestabil primești ceea ce plătești aici. Aveți numărul necesar de porturi (jack audio de 3,5 mm, USB-C, slot pentru carduri MicroSD), iar bateria ar trebui să dureze cele 12 ore declarate dacă vă limitați la jocurile de streaming.

Consolă jocuri Android Abyxlute

Consolă jocuri Android Abyxlute
Abxylute Review - Handheld Game Console - PS5 / XBOX / STEAM!

Atunci când am testat consola Abyxlute, am considerat că a reușit să-și atingă obiectivul de a fi cea mai bună consolă de streaming de buget. Deși există mai multe defecte la Abyxlute decât la Logitech G Cloud, aceasta are un preț semnificativ mai bun, la doar 209 $. De asemenea, nu se zgârcește la caracteristicile esențiale. Ecranul de 7″ oferă imagini clare, iar durata de viață a bateriei de 8 ore este suficientă pentru sesiuni lungi de jocuri. Trebuie să recunoaștem că nu este atât de ergonomic pe cât ne-am dori; marginile rotunjite sunt încă un pic prea unghiulare. De asemenea, mâinile dvs. vor acoperi difuzoarele în acest fel, dar căștile sunt o necesitate, indiferent de situație, din cauza volumului slab.

În timp ce performanța la unele jocuri Android nu este stelară (m-am chinuit să fac ca Genshin Impact să depășească 20FPS), jocurile mai puțin intensive, precum Dead Cells, au rulat fără probleme la 60FPS după ce am modificat setările. Emularea este o poveste similară; rămâi la jocurile din era GBA, N64 sau PS1.

În timp ce cu siguranță taie colțuri, este remarcabil ce poate face Abxylute la prețul său scăzut. Așteptați-vă să întâmpinați ocazional unele probleme de performanță, dar este greu de bătut valoarea acestui dispozitiv portabil pentru jocuri Android.

Consolă jocuri Android Razer Edge

Consolă jocuri Android Razer Edge
Razer Edge: Android Handheld Gaming with Purpose-Built Snapdragon G3x Processor

În 2022, Razer a lansat Kishi V2, un controler de tip „snap-on” pentru telefon, care oferea o experiență de joc imbatabilă, fără a se rupe de bancă. Razer Edge este, în esență, o tabletă de jocuri Android care se livrează cu controlerul Kishi V2. Tableta se mândrește cu un ecran OLED vibrant de 6,8″ și cu un hardware capabil să facă față oricărui joc Android nativ; chipset-ul Snapdragon G3x Gen 1 depășește cu mult orice altceva din lumea dispozitivelor portabile de gaming Android.

Alături de procesorul Qualcomm Snapdragon, primești 128 GB de memorie internă, suport WiFi 6E și 6 GB de RAM (poți face upgrade la 8 GB). Aceasta poate face față oricărui joc pe care i-l aruncați, fie că este vorba de streaming de titluri AAA sau de cele mai solicitante jocuri pe Android. Din păcate, raportul bizar de 20:9 al ecranului înseamnă că te vei confrunta inevitabil cu pillarboxing, în special cu jocurile transmise în flux.

Merită să rețineți din nou că controllerul Kishi V2 este o entitate separată de tableta Razer Edge. Nu este modificat pentru a se potrivi tabletei; este același controler pe care îl puteți fixa pe telefon. Vă puteți aștepta la câteva zile de utilizare cu jocuri intermitente, iar pentru sesiuni maraton, Edge se reîncarcă în mai puțin de două ore.

Consolă jocuri Android Retroid Pocket 3+

Consolă jocuri Android Retroid Pocket 3+
Retroid Pocket 3+ First Look! An Amazing & Affordable Retro Handheld

Puține dispozitive portabile pentru jocuri Android fac compromisuri la fel de bune ca Retroid Pocket 3+, în ciuda faptului că modelele concurente au un hardware superior și o potrivire mai bună. Nu există limitări în ceea ce privește streaming-ul sau redarea de jocuri Android native, în ciuda ecranului mic de 4,7 inchi și a carcasei compacte care dau impresia că a fost creat în primul rând pentru emulatori (ceea ce și este). Cu un spațiu de stocare masiv de 128 GB, nu vă veți face deseori griji că veți rămâne fără spațiu, iar bateria de 4.500 mAh este excelentă pentru călătoriile prelungite.

Retroid Pocket 3+ are un preț competitiv de 149 de dolari; deși există alte terminale portabile pentru jocuri Android care sunt mai puțin costisitoare, acestea fac adesea compromisuri pentru a ajunge acolo. Chiar și așa, Retroid Pocket 3+ integrează câteva dotări suplimentare utile. Apreciem orice dispozitiv mobil care are încorporat un conector audio de 3,5 mm și un port Micro HDMI. Majoritatea jocurilor Android sau emulate pot fi jucate pe tabletele cu chipset Unisoc Tiger T618 și 4GB de RAM.

Alege cea mai bună consolă jocuri portabilă Android

Dispozitivele de jocuri portabile Android au avansat semnificativ față de zilele în care erau console obscure și depășite, cu o susținere financiară necunoscută. Deși mai există încă loc pentru noii veniți, precum Ayn, pentru a obține un avantaj competitiv cu un dispozitiv bine făcut, G Cloud de la Logitech și Abxylute evidențiază modul în care Android se transformă rapid în platforma aleasă de companiile care doresc să se extindă în industria jocurilor portabile.

Utilizatorii mai multor dispozitive portabile Android pot juca jocuri în mai multe variante, dar puțini o fac la fel de bine ca Ayn Odin. Are un preț competitiv și, datorită chipsetului puternic, poate concura cu aproape orice joc pe care îl puteți arunca fără să explodeze. Aceasta este opțiunea ideală dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv Android portabil de încredere.

Cu toate acestea, dispozitivele cu buget redus precum Abxylute își îndeplinesc cu succes cele două utilizări principale pentru care au fost concepute (streaming și, respectiv, emulare de epocă), așa că luați în considerare cu atenție tipul de jocuri pe care anticipați să le faceți pe un dispozitiv Android portabil.