Comparații console

Microsoft Xbox Series S sau Sony PlayStation 4 Pro. Care consolă gaming e mai bună?

PlayStation 4 Pro (PS4) și Xbox Seria S sunt console interesante pentru publicul care intenționează să cumpere jocuri video noi. Modelul celor de la Sony oferă cea mai bună experiență posibilă pentru fanii PS4, dar are un preț ridicat pe piața autohtonă, de aproximativ 2000 de lei. Opțiunea celor de la Microsoft este mai ieftină și poate fi găsită la 1400 de lei, fiind o alternativă mai puțin puternică la Xbox Series X.

Design

PlayStation 4 Pro arată practic la fel ca un PlayStation 4 standard, dar este puțin mai mare și mai înalt. Corpul consolei este împărțit în 3 părți, în timp ce PS4 obișnuită și Slim sunt împărțite în 2. Acest lucru facilitează identificarea vizuală a acesteia.Seria Xbox S are un design mai elegant decât modelul Xbox original. Este practic o cutie albă cu un cerc negru în față pentru ventilație. Unii oameni au glumit pe seama designului său, dar este de fapt destul de elegant și mic, ceea ce îl face ușor de integrat în decorul tău. O mare diferență între cele două modele Xbox este că Xbox S nu are unitate de disc - totul este digital.PS4 Pro a fost lansat la câțiva ani după Xbox Seria S. Xbox Seria S este mult mai mic și mai puțin puternic decât PS4 Pro. În timp ce PS4 Pro este mare și greu, Xbox Series S este mult mai mic și mai ușor.

Performanță

Xbox Series S este o consolă mai nouă și mai avansată decât PlayStation 4 Pro. Aceasta face parte dintr-o nouă generație de console Xbox, în timp ce PS4 Pro este menită să ofere cea mai bună experiență posibilă din linia anterioară. Cu toate că Xbox Series S este o consolă mai ieftină și mai puțin puternică decât Xbox Series X, aceasta este totuși cu mult înaintea opțiunii celor de la Sony.PS4 Pro are un procesor mai rapid decât Xbox One S, iar placa grafică este, de asemenea, mai bună.GPU-ul Xbox Series S are o capacitate mai mică decât cea a consolei PS4 Pro sau chiar a Xbox One X. Aceste console sunt concepute pentru a funcționa la rezoluție Ultra HD, ceea ce necesită plăci grafice mai puternice. Xbox One X este concepută pentru a rula la 1440p, care suportă tehnologia de iluminare Ray Tracing. Dacă doriți să jucați jocuri Xbox Series S în 4K, puteți alege Xbox Series X, care este capabilă de 12,15 teraflopi.

Spațiu de stocare

PS4 Pro oferă mai mult spațiu de stocare pentru jocurile tale, în timp ce Xbox Seria S are o calitate mai bună cu un SSD. Modelele PS4 Pro vin cu 1TB de stocare, dar există încă modele mai scumpe de 2TB pe piață. De asemenea, puteți extinde memoria internă cu un hard disk extern.Xbox S are doar 512 GB de stocare, ceea ce nu este foarte mult în comparație cu cantitatea de stocare necesară pentru jocurile din ziua de azi. Cu toate acestea, este vorba de un SSD, care este mult mai rapid pentru încărcarea jocurilor, dar mai scump. Microsoft va lansa carduri de expansiune de 512 GB, 1 TB și 2 TB în parteneriat cu Seagate. Aceste carduri vor funcționa doar cu Xbox S și vor costa la fel ca un PS4 Pro. Este posibil să folosiți un hard disk extern obișnuit, dar numai pentru stocare externă. Jocurile vor trebui să fie mutate în memoria internă a consolei înainte de a putea fi redate.

Caracteristici unice

PlayStation 4 Pro este cea mai bună consolă în ceea ce privește rezoluția înaltă. Aceasta poate afișa jocuri video la rezoluții de până la 4K și le poate rula la o rată de cadre de până la 60 fps. Cu toate acestea, unele jocuri nu suportă în mod specific PlayStation 4 Pro, așa că aceasta folosește "Boost Mode" pentru a îmbunătăți și mai mult performanța.Xbox Series S are o rezoluție mai mică decât Xbox One S, dar poate totuși să ruleze unele jocuri video la o rată de până la 120 fps. Acest lucru face ca jocurile să se simtă foarte fluide. Cu toate acestea, Xbox Series S nu poate face întotdeauna o treabă foarte bună în ceea ce privește upscaling-ul unei imagini Ultra HD, ceea ce înseamnă că imaginea pe un ecran mai mare s-ar putea să nu arate la fel de bine ca în cazul în care ar fi fost generată nativ.Consola Microsoft este compatibilă cu Xbox One, Xbox 360 și cu jocurile Xbox originale. Există un mod "Xbox FPS Boost" care îmbunătățește jocurile din generațiile anterioare, inclusiv Xbox One. De asemenea, Xbox Series S va primi suport pentru Xbox Cloud Gaming, astfel încât să puteți juca jocuri video direct din cloud pentru abonații Xbox Game Pass Ultimate.

Console jocuri vs PC. Care e mai bun?

console gaming vs pcExistă două tipuri de a vă juca jocuri video: Jocuri pe PC și jocuri pe consolă. Cei care preferă jocurile pe PC susțin că sunt mai bune pentru că îți poți crea propriile jocuri, sunt mai ieftine și există mai multe opțiuni în ceea ce privește jocurile. Fanii jocurilor pe consolă susțin că consolele sunt mai bune pentru că au o grafică mai bună, pot fi folosite pentru mai multe jocuri și au adesea mai multe jocuri disponibile. Dacă vă gândiți să cumpărați un sistem de jocuri, cel mai bun mod de a decide care este tipul de jocuri care vă interesează cel mai mult. Dacă doriți în principal să jucați jocuri singleplayer, un PC este probabil cea mai bună alegere. Dacă doriți să jucați și jocuri multiplayer, o consolă gaming ar putea fi o alegere mai bună.

Advantaje console gaming

Consolele sunt platforme specializate pentru jocuri, cu sisteme de operare și interfață dedicată pentru a facilita navigarea și controlul jocurilor. Acest lucru face ca experiența de joc să fie mai intuitivă și mai ușor de învățat pentru jucători, indiferent de nivelul lor de experiență.Portabilitatea consolelor este un alt avantaj important, acestea putând fi mutate ușor în diferite locuri, astfel încât jucătorii să poată continua să joace chiar și atunci când sunt în deplasare. De asemenea, prețurile consolelor sunt, în general, mai accesibile decât PC-urile de joc performante, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru jucători cu un buget limitat.

Advantaje PC

PC-urile sunt platforme universale, utilizate atât pentru lucru, cât și pentru distracție, iar când vine vorba de jocuri, acestea oferă un nivel de performanță și flexibilitate care nu poate fi egalat de alte platforme. PC-urile au acces la una dintre cele mai mari biblioteci de jocuri din lume, incluzând titluri clasice, indie, precum și noi jocuri moderne.PC-urile pot fi upgrade-uite cu ușurință pentru a oferi o experiență de joc mai bună, cu rezoluții mai mari, frame rate-uri mai rapide și grafică mai detaliată. De asemenea, PC-urile pot fi personalizate prin schimbarea componentelor, astfel încât jucătorii să poată obține experiența de joc exactă pe care o doresc.

Concluzie

Atunci când vă decideți ce platformă să alegeți pentru un joc video, este important să luați în considerare atât bugetul, cât și experiența de joc dorită. Nu există o alegere corectă sau greșită atunci când vine vorba de a juca jocuri video. Ceea ce contează este ceea ce vă place și cu ce vă simțiți confortabil. Luați în considerare bugetul, abilitățile tehnice și ce upgrade-uri aveți la dispoziție pentru a vă ajuta să luați o decizie.

Playstation 4 sau Xbox One. Care e mai bun?

ps4 sau xbox oneUnii oameni cred că PlayStation 4 este mai bun decât Xbox One, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Nu există un câștigător clar în această dezbatere.PS5, Xbox Series X și Xbox Series S sunt cele mai recente și mai puternice console disponibile. Cu toate acestea, ele nu sunt considerate console de ultimă generație, ceea ce înseamnă că au încă multă putere.Consolele de generație următoare, cum ar fi Xbox One X și PlayStation 4 Pro, sunt puternice, dar nu sunt ieftine. Astfel, unele dintre cele mai populare jocuri de pe consolele mai vechi, precum Halo Infinite și Horizon Forbidden West, sunt disponibile doar pe consolele mai noi. Dar asta nu va dura la nesfârșit. În cele din urmă, toate aceste jocuri vor fi disponibile atât pe consolele mai vechi, cât și pe cele mai noi. Dar trebuie doar să fiți conștienți de acest lucru înainte de a le cumpăra.

Care e mai puternic? Ps 4 sau Xbox One?

PS4 și Xbox One sunt mai puternice decât Xbox 360 și PS3. De asemenea, acestea au un design intern mai bun, care a fost învățat din unele dintre greșelile făcute cu consolele din generația anterioară.Atât Xbox One, cât și Xbox One S au un procesor AMD personalizat, de 1,75 GHz, cu 8 nuclee. Xbox One X are un cip cu 8 nuclee de 2,3 GHz.Procesorul de bază al PS4 rămâne la 1,6GHz, dar PS4 Pro are un procesor AMD personalizat cu 8 nuclee și arhitectură bazată pe x86, care funcționează la 2,13GHz.PS4 original avea un procesor grafic puternic care se baza pe tehnologia Radeon de la AMD. Între timp, procesorul grafic al Xbox One original avea un pipeline mai îngust care putea gestiona doar 1,31 teraflopi. Cu toate acestea, cu Xbox One S și Xbox One X, pipeline-ul a fost lărgit pentru a gestiona o grafică mai puternică.PS4 Pro are un procesor grafic mult mai puternic decât PS4 original. PS4 Pro a reușit să învingă Xbox One S în ceea ce privește puterea brută, dar Xbox One X a luat titlul de "cea mai puternică consolă" de la Sony.

Design și Hardware

Există versiuni diferite de Xbox One și PS4 disponibile în acest moment. PS4 are două versiuni, în timp ce Xbox One are trei.Xbox One S este o versiune mai mică și mai ușoară a Xbox One. Nu are o cărămidă de alimentare și folosește o sursă de alimentare internă. De asemenea, include un player Blu-ray 4K Ultra-HD. Dacă aveți un televizor 4K, jocurile dvs. vor fi redimensionate la rezoluție 4K.Dacă doriți un Xbox One care arată și funcționează ca Xbox One original, dar nu are o unitate de disc, Xbox One S All-Digital Edition poate fi o opțiune bună pentru dvs. Arată și funcționează la fel ca Xbox One-ul original, dar nu are o unitate de disc, deci nu există discuri pe care să le pierzi sau să le strici.Xbox One X este mai mare și mai greu decât Xbox One S, dar este totuși mai mic și mai ușor decât Xbox One original. Are un player Blu-ray 4K Ultra-HD și jocuri 4K native.PS4 Slim este o versiune mai mică a PlayStation 4 original. Nu are rezoluție 4K, dar poate reda toate jocurile din biblioteca PS4.PS4 Pro este consola 4K originală. A ieșit pe piață cu un an înainte de Xbox One X. Are 12,8x11,6x2,1 inci și include unele caracteristici pe care Xbox One X nu le are, cum ar fi un player Blu-Ray 4K Ultra-HD. Unora nu le-a plăcut acest lucru, deoarece Xbox One X are o experiență de joc 4K mai bună.

Conectivitate

PS4 Pro și PS4 Slim au aceleași intrări, dar sunt diferite din câteva puncte de vedere. Fiecare are o singură ieșire HDMI, un singur port USB în spate (două în față), un port Ethernet și alimentare.Singura diferență dintre Pro și Slim este că Pro are o ieșire audio optică, în timp ce Slim renunță la ea. Slim vine, de asemenea, cu posibilitatea de a alege să înlocuiască hard disk-ul intern.Atât Xbox One, cât și PS4 suportă Wi-Fi 802.11 ac și Gigabit Ethernet, astfel încât, indiferent de consola pe care o alegeți, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la compatibilitatea rețelei. Cu toate acestea, din cauza căderii Kinect, dacă doriți să folosiți un Kinect cu oricare dintre console, va trebui să achiziționați un adaptor.PS4 și Xbox One arată cam la fel în partea din față. PS4 are o unitate combo Blu-ray/DVD în stânga, iar logo-ul său este în culori stinse. Xbox One are o pereche de porturi USB ascunse între jumătățile sale, lângă locul unde se află unitatea de disc.Xbox One poate vorbi cu alte dispozitive inteligente pentru acasă, cum ar fi difuzoarele Echo de la Amazon. În acest fel, puteți folosi vocea pentru a controla lucruri precum luminile din casă, fără a fi nevoie să folosiți Kinect.

Concluzie

Poate că PlayStation 4 nu este la fel de puternic ca Xbox One, dar are o bibliotecă de jocuri mult mai mare. Care dintre ele depinde de ceea ce doriți să folosiți la consola dvs.PS4 nu are aceleași capacități 4K ca Xbox One S, dar sistemul Smart Delivery de la Microsoft înseamnă că Xbox One va funcționa în continuare bine chiar și atunci când vor apărea consolele mai noi. Iar Sony plănuiește, de asemenea, să ofere actualizări pentru jocurile PS4 în viitor.