FAQ

Cele mai frecvente întrebări despre orice consolă de jocuri

Loader image

PlayStation 5 este cea mai puternică consolă jocuri pe care a realizat-o Sony, cu o unitate Solid-State Drive de 825 GB. Acest lucru înseamnă că jocurile se încarcă mult mai repede pe PlayStation 5 și că nu mai este nevoie să vă deranjați cu o unitate de disc. Cele două versiuni ale PS5 sunt disponibile: una cu unitate de disc și una care este pur digitală.

Poate că PS4 este un sistem mai vechi, dar este încă incredibil de popular. Acestea fiind spuse, noi generații de console de jocuri ies pe piață în mod regulat. Dacă aveți de gând să vindeți, ar trebui să vindeți repede, înainte ca sistemul să devină învechit sau să inunde complet piața de ocazie și să ducă prețurile în jos.

Ca regulă generală, un PlayStation 4 folosit se vinde, în general, cu aproximativ 50-55% din prețul de vânzare original. Un Playstation 4 mediu cu un singur controler, un hard disk de 500 GB și cabluri costă în prezent 2500 de lei, nou.

Steam Deck este o consolă de jocuri portabilă dezvoltată de compania Valve. Aceasta rulează sistemul de operare SteamOS și este concepută pentru a rula jocurile disponibile pe platforma Steam. Dispozitivul are un ecran tactil de 7 inch, joystick-uri analogice, butoane D-pad, butoane de acțiune și touchpad-uri. De asemenea, este echipat cu un procesor AMD Zen 2 și o placă grafică RDNA 2, ceea ce îl face capabil să ruleze jocurile recente la rezoluții decente. Steam Deck va fi disponibil în trei variante de stocare diferite: 64GB, 256GB și 512GB.

Da, jocurile de pe PS4 pot fi jucate pe noul PS5. Acest lucru înseamnă că puteți descărca jocurile pe care le-ați achiziționat din PlayStation Store pe PS4 și le puteți juca pe PS5. De asemenea, puteți introduce discuri fizice PS4 în PS5 și le puteți reda, asta dacă nu aveți versiunea digitală a lui PS5 care nu are DVD-ROM.

Există trei moduri de a juca jocuri PlayStation 4 și PlayStation 5 pe un pc fără PlayStation: folosind un emulator, folosind PlayStation Now sau jocul care este disponibil pe PC.

PS4 și Xbox One sunt două sisteme diferite. Sunt ca două computere diferite. Nu este posibil să pui ceva dintr-un sistem în celălalt. Ambele sisteme au unele jocuri în comun, dar trebuie să le cumperi din nou pentru a le juca pe un alt sistem.

Prețul unui Xbox în Romania poate varia între 1.500 si 3.000 de lei, în funcție de modelul ales și de disponibilitatea acestuia. Este recomandat să se verifice prețurile în diferite magazine sau să se facă comparații online inainte de achiziționare.

Xbox One este mai ieftin decât PS4 pentru că Microsoft încearcă să câștige o anumită cotă de piață. Cel mai important motiv este că PS4 a vândut mai mult decât Xbox One. Microsoft încearcă să convingă persoanele care ar putea fi pe cale să se răzgândească, oferind un preț mai mic.

Abonamentele game pass la consolele de jocuri sunt oferte care permit jucătorilor să acceseze anumite servicii online prin intermediul consolei lor de jocuri. Iată câteva dintre cele mai populare abonamente online la consolele de jocuri:

  1. Xbox Live Gold: Acesta este un abonament online pentru consolele Xbox, care oferă acces la jocuri gratuite, reduceri exclusive la jocuri și alte avantaje.
  2. PlayStation Plus: Acesta este un abonament online pentru consolele PlayStation, care oferă acces la jocuri gratuite, reduceri la jocuri, stocare în cloud pentru salvări de joc și alte avantaje.
  3. Nintendo Switch Online: Acesta este un abonament online pentru consola Nintendo Switch, care oferă acces la jocuri gratuite, opțiuni de multiplayer online, salvări în cloud și alte avantaje.
  4. EA Play: Acesta este un abonament online pentru jocurile Electronic Arts, care oferă acces la o bibliotecă de jocuri, teste gratuite, reduceri exclusive și alte avantaje.

Durata bateriei la o consolă de jocuri portabilă poate varia în funcție de mai mulți factori. Acești factori includ: tipul de jocuri jucate, nivelul de luminozitate a ecranului, volumul sunetului, conexiunile Bluetooth sau Wi-Fi, precum și alte setări și funcții ale consolei.

De obicei, majoritatea consolelor portabile au o durată de viață a bateriei între 3 și 6 ore. Există însă modele cu o durată mai lungă sau mai scurtă a bateriei. De asemenea, unele console pot fi încărcate rapid, în timp ce altele pot avea nevoie de mai mult timp pentru încărcare.

Consola portabilă retro permite jucătorilor să se bucure de jocuri clasice precum Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Pac-Man, Tetris, Donkey Kong și multe altele. Aceste jocuri sunt de obicei dezvoltate pentru console mai vechi, cum ar fi NES, SNES sau Game Boy și sunt disponibile sub formă de ROM-uri sau colecții de jocuri.

Pe de altă parte, o consolă portabilă de gaming modernă poate rula o gamă largă de jocuri noi și vechi. Aceste jocuri includ titluri AAA precum Assassin's Creed, Call of Duty, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Smash Bros. Ultimate, precum și jocuri indie populare precum Stardew Valley, Hollow Knight, Celeste și multe altele. Consola de gaming portabilă poate fi, de asemenea, utilizată pentru jocuri online și pentru a juca împreună cu prietenii sau cu alți jucători din întreaga lume.

Consolele de jocuri video pot suporta o varietate de rezoluții video, iar acest lucru depinde de tipul de consolă și de specificațiile sale. Unele console mai vechi, cum ar fi NES sau SNES, suportă rezoluții video mai scăzute, cum ar fi 240p sau 480i.

În schimb, consolele mai recente, cum ar fi PlayStation 5, Xbox Series X și Nintendo Switch, suportă rezoluții video mai ridicate, cum ar fi 4K, 1440p și 1080p. Unele console mai vechi, cum ar fi PlayStation 3 și Xbox 360, suportă 720p și 1080p.

Da, multe console de jocuri video moderne au opțiunea de conectare la internet. Această opțiune vă permite să accesați servicii online, cum ar fi jocuri multiplayer, streaming video sau muzică, și să descărcați jocuri noi sau actualizări pentru jocurile existente.

Majoritatea consolelor moderne, cum ar fi PlayStation 5, Xbox Series X și Nintendo Switch, au opțiuni de conectare la internet, cum ar fi Wi-Fi sau Ethernet, care vă permit să vă conectați la rețea și să accesați servicii online.

O consolă de jocuri retro este un dispozitiv modern care poate reda jocuri vechi pe televizoare noi. Acestea sunt, de obicei, mini-replici ale vechilor console și vin cu jocuri preinstalate care rulează pe emulație. Unele console retro sunt noi, cum ar fi seria Evercade, care oferă jocuri personalizate și titluri emulate din epocile de 8, 16 și 32 de biți.