Cum instalam jocuri pe Xbox 360 modat RGH sau JTAG prin retea

August 8, 2016 consolegaming No comments exist

 

xbox-360-network-settings-configure-network1Dupa cum bine stim o consola Xbox 360 Modata RGH 2 permite rularea jocurilor Backup de pe hardul sau intern sau chiar de pe o memorie externa fie Hdd sau memory stick.

In acest tutorial ne vom indrepta atentia asupra instalarii jocurilor pe hardul sau intern.

Acest proces cuprinde 2 etape majore prima fiind conversia jocurilor ISO cu ajurorul unor programe specile ( ISO2GOD si Image Browser) a doua etapa fiind copierea lor pe hdd cu ajutorul programului Fillezilla Client.

 

 

Prima parte consta in convertirea jocurilor cu unul din cele doua programe. Inainte de a urma pasii asigurativa ca aveti destul spatiu pe PC pentru a finaliza convertirea, aproximativ 20 GB pentru o imagine ISO. Folositi unul din cele 2 programe, nu e nevoie de amandoua. Sunt descrise amandoua programe pentru a acoperi eventualele incompatibilitati.

 

A. Cu ISO2GOD convertim jocul in format Games on Demand,  pasii sunt urmatorii:

1. Selectam Add ISO din meniu:

Iso2God xbox 360 Add ISO

 

2. Setarile pentru ISO2GOD sunt urmatoarele.:

  •  Image Location selectam calea catre imaginea ISO.
  • Output Location selectam calea unde va fi convertita imaginea ISO.
  • Daca nu se completeaza campul Name introduceti un nume pentru joc. Title ID va fi numele directorului care va rezulta din convertire.
  • La Temporary Location for Rebuild ISO selectam un director temporar unde va fi salvata imaginea ISO.
  • Padding Removal Mode: Full (ISO Rebuild) – aceasta optiune inlatura informatia duplicat prezenta ISO, salvand astfel spatiu pe consola.
  • Debifati Save Rebuild ISO Image
  • Selectati Add ISO dupa ce ati completat detaliile de mai sus.

ISO2GOD settings convert iso games

 

3.  Selectati Convert din meniu si conversia va incepe. Prima data va crea imaginea ISO fara informatie duplicat, iar apoi va converit imaginea ISO creata in format Gams on Demand,

ISO2GOD Convert

 

4. Dupa ce conversia este finalizata veti gasi directorul cu numele din campul Title ID in locatia specificata in campul Output Location.

ISO2GOD convert finished

ISO2GOD result

 

 

 

B. Al doilea program, Xbox Image Browser pentru conversie extrage efectiv fisierele din imaginea ISO.

Pasii pentru acesta sunt urmatorii:

1. Deschidem Xbox Image Browser si selectam File>Open Image File unde adaugam imaginea ISO a jocului dorit.

Click dreapta pe numele jocului din stanga (Madden NFL 20120.iso in exemplul de fata) si selectamExtract intr-un director nou creat. In bara de jos putem observa spatiul ce va fi ocupa dupa extragerea fisierelor si regiunea jocului.

xbox image browser conversie jocuri RGH jtag   xbox image browser extract iso

 

 

2. Dupa ce conversia este finalizata, stergeti directorul $SystemUpdate din directorul unde sunt extrase fisierele. Acest director contine updateuri oficiale de dashboard care sunt de evitat pe o consola cu JTAG/RGH.

xbox image browser sterge $SystemUpdate

 

 

A doua parte consta in transferul  fisierelor rezultate pe consola prin retea.

1. Pe consola asigurati-va ca aveti deschis FreestyleDashboard 3 sau Xexmenu ce contin un server FTP integrat.

In FreestyleDashboard 3, adresa IP apare in partea stanga jos a ecranului; daca nu apasati pe joystickul din dreapta pentru a afisa bara cu informatii.

In Xexmenu, apasati RB pana apare adresa IP.
Lasati deschisa consola cu unul din programe si mergeti la PC.
2.   Instalati Filezilla FTP client pe PC si setati la Edit>Settings>Transfers “Maximum simultaneus transfers” pe 1, pentru a nu bloca transferul pe consola.
In FileZilla la:
Host introduceti adresa ip de pe consola
Username: xbox
Password: xbox
Port:  21.
Selectati QuickConnect.
In dreapta va aparea continutul consolei daca fillezilla se conecteaza la consola.
Daca nu va puteti conecta cu FileZilla, setati la Edit>Settings>Connection>FTP-Transfer modepe Active si incercati din nou.
Navigati in partea dreapta, pe consola in /Hdd1/Content/0000000000000000/  iar in partea stanga pe PC unde aveti salvat directorul cu jocul convertit. Click dreapta pe directorul cu joc si selectatiUpload.
Observati cum jos apare progresul pentru transfer.
Filezilla FTP client xbox ftp transfer
3. Pe consola, daca aveti FreeStyleDashboard3 mergeti la Setup>Settings>Content Settings>Scan settings si selectati cu A   Start Manual Scan pentru a scana hard-diskul pentru jocurile noi adaugate. Acestea o sa apara la Library>Xbox 360 Games.

Daca aveti doar Xexmenu, pentru jocurile convertite cu Xbox Image Browser trebuie sa le lansati de la executabilul acestuia default.xex care se gaseste in locatia unde ati copiat jocul, in cazul de fata /Hdd1/Content/0000000000000000/<nume_joc>.  Cele convertite cu ISO2GOD apar in meniul Games de pe consola.

 

 

Instructiuni pentru jocurile pe discuri multiple

Jocurile pe mai multe discuri se instaleaza la fel, fiecare disc in parte, cum ar fi LA Noir.

Insa sunt jocuri care au un disc principal cu care se ruleaza jocul, iar celelalte discuri sunt addonuri, cum sunt Forza 3 sau GTA V.

La acestea discul principal, de pe care se lanseaza jocul se instaleaza cu ISO2GOD.

Celelalte discuri care contin addonuri (DLC-uri) au un director Content\0000000000000000\<GAME_ID>\00000002 care trebuie extras cu Xbox Image Browser. Acest director 00000002 se copie in Content\0000000000000000\<GAME_ID>\ prin FTP sau cu un stick USB, deci directorul Content\0000000000000000\<GAME_ID>\ va contine 2 directoare, 00007000 (creat cu ISO2GOD)  si 00000002 ( extras cu Xbox Image Browser).

Directorul cu ID_ul jocului (Game_ID)  este creat de ISO2GOD daca discul principal este extras primul sau poate fi copiat din Xbox Image Browser. Discul principal convertit cu ISO2GOD poate fi copiat oriunde, daca se foloseste o memorie externa,

Pentru cei care au hard-disk extern formatat FAT 32, se pot aloca 32 GB din meniul consolei ca sa fie folositi ca memorie pentru xbox, unde se va crea directorul Content necesar pentru adonuri (DLC_uri). Alocarea se face de la  My Xbox>System settings > Memory. Selectati Usb Storage Device si selectati “Customize” si puteti aloca pana la 32 GB. Nu selectati “Configure now” pentru ca va formata memoria externa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *